STUDENTENVERENIGINGEN IN LEEUWARDEN

Mix van studenten die gezamenlijk activiteiten organiseren, sporten en feesten.

STUDENTENVERENIGING SEMPITERNUS

A.S.V.L. Sempiternus Vitae Modus Noster is sinds 1990 dé studentenvereniging voor alle studenten in Leeuwarden. Studeren is meer dan leren alleen en dat hebben ze in 1990 maar al te goed begrepen! Een select groepje Heeren besloot dat het tijd werd voor een nieuwe vereniging, een ‘algemene’ vereniging voor álle studenten van het HBO of WO. Op deze manier heeft A.S.V.L. Sempiternus VMN (In de volksmond ook wel Sempi genoemd) een uniek netwerk opgebouwd in vele branches.

Van landbouw tot aan de Tweede Kamer zitten er reünisten (afgestudeerde leden) van A.S.V.L. Sempiternus VMN. Werk aan jezelf, A.S.V.L. Sempiternus VMN biedt jou de geweldige kans om je op sociaal en professioneel vlak verder te ontplooien dan niet-leden. De 4 disputen die onze vereniging rijk is zullen als gids dienen voor de sociale gelegenheden in het Leeuwardense. A.S.V.L. Sempiternus VMN heeft meerdere commissies waar je je inzet voor de vereniging, door middel van het organiseren van feesten, het gala, helpt bij het reilen en zeilen van de vereniging enzovoorts enzovoorts! En vergeet niet, bij veel opleidingen kan je die ervaring inzetten voor studiepunten!

Check onze website, volg ons op
Facebook óf meld je aan als lid via onze mail.

Maandag en woensdag verengingsborrel, in Hemingway op de Grote Hoogstraat 13 te Leeuwarden.
Postadres: Postbus 2524, 8901 AA Leeuwarden

Sempiternus bestuur
WOLWEZE_vervolg
STUDENTENVERENIGING WOLWEZE

Ben je “niet zo van de studentenverenigingen”? Mooi zo: wij ook niet! In 1978 is Wolwêze opgericht, en sindsdien staan we bekend als een studentenvereniging voor mensen die niet bij een typische studentenvereniging willen. Wolwêze komt aan haar naam omdat zij haar roots heeft bij de opleiding ‘Welzijn’ van vroeger.

Wolwêze is een algemene studentenvereniging (dus voor iedere student), die het niet zo nauw neemt met de typische studentikoze gewoonten die de meeste verenigingen vaak hebben. Bij Wolwêze hoef je niet direct lid te worden en er zijn geen ontgroeningen. Of je nu eerstejaars- of zesdejaarsstudent bent, welzijnsstudent of techniekstudent, je bent bij ons vrijblijvend welkom. Ook betaal je je bij ons niet elke maand blauw aan lidmaatschapsgeld; dat geld kun je dan veel beter aan biertjes uitgeven, toch?

Eens per twee weken wordt er op de woensdagavond ‘Weerwolven van Wakkerdam’ gespeeld. Daarnaast is er elke maand wel wat te doen; een groot themafeest, spelletjesavonden of een pubquiz. Op onze website staat een agenda van de aankomende evenementen. Houd onze Website in de gaten, volg ons op Facebook of kom gewoon even bij ons langs in onze kroeg!

De sociëteit (duur woord voor ‘studentenkroeg’) is open op woensdag tussen 21.00 en 01.00(eens in de twee weken), donderdag avond tussen 21:00 en 01.00, vrijdag avond tussen 21.00 en 2.00 en zaterdag avond tussen 21.00 en 02.00 uur. Betekent trouwens niet dat we het nooit later maken dan de openingstijden, als het gezellig is gaan we gewoon langer door..

Adres: Auckamastraatje 8

Tot snel!

IOvivat_vervolg
STUDENTENVERENIGING IO VIVAT

Studentenvereniging Io Vivat Nostrorum Sanitas werd op 28 september 1987 opgericht en is daarmee de oudste Studentenvereniging van Leeuwarden. Io Vivat is verbonden aan de Stenden Hotel Management School te Leeuwarden. Studenten van andere opleidingen zijn ook van harte welkom.

Wat wij je kunnen bieden? Een gigantisch netwerk voor jouw toekomst van duizenden Oud-Leden. Binnen onze eigen muren zijn wij een leerbedrijf, waar jij jezelf kunt ontwikkelen. Io Vivat kent verschillende Bureaus en Commissies. Zij zijn verantwoordelijk voor het organiseren van verschillende activiteiten en evenementen. We hebben bijvoorbeeld elk jaar een zeilweekend, een skivakantie, een gala en een groot feest in Study Start Week. Ook hebben we onze eigen Sociëteit, die wij zien als onze tweede huiskamer. Sociëteit ’t Heertje is midden in de stad op Herenwaltje 5. Volg ons op Facebook en Instagram om te zien wanneer je langs kunt komen om kennis met ons te maken. Haal het beste uit je studententijd en maak er de mooiste tijd van je leven van! Nieuwsgierig? Voor vragen kan je appen of bellen naar +316 57808349 of stuur een e-mail naar info@iovivat.nl

navigators_vervolg
STUDENTENVERENIGING NAVIGATORS

Geloof, gezelligheid en gastvrijheid!

Navigators (NSLeeuwarden) is een open christelijke studentenvereniging met ca. 70 leden. Bij ons staan geloof, gezelligheid en gastvrijheid centraal. Dit betekent dat de vereniging een plek is waar God samen gezocht kan worden, borrelavonden en activiteiten gehouden worden en een plek is waar iedereen welkom is! Onze leden studeren aan verschillende hogescholen en onze borrels vinden plaats in onze sociëteit Vox, in hartje binnenstad Leeuwarden. Ben jij op zoek naar verdieping in het geloof, kostbare vriendschappen en een waardevolle studententijd? Kom eens langs! Je bent meer dan welkom!

Sociëteit VOX
Nieuwesteeg 1
8911 DT Leeuwarden
abactis@nsleeuwarden.nl
www.nsleeuwarden.nl

logo_wijnvereniging_dionysus_vervlg
STUDENTENVERENIGING DIONYSUS

Wijnvereniging Dionysus is opgezet om alle studenten die meer over wijn willen leren die kans te geven. Naast het vergroten van de wijnkennis is het onderling ook heel gezellig tijdens de proeverijen, maar ook op de borrels, feesten en andere activiteiten die door wijnvereniging Dionysus worden georganiseerd.

Wijnverening Dionysus geeft ongeveer driewekelijks een proeverij, die qua thema’s erg variëren van bijvoorbeeld een land of regio tot een specifieke druivensoort. Naast de proeverijen worden er ook nog een hoop andere activiteiten georganiseerd, zoals de Nieuwjaarsborrel, verschillende uitjes en natuurlijk spetterende feesten!

Het hoogtepunt van het jaar is de wijnreis. Tijdens deze reis zullen we een week lang genieten in de mooiste wijnstreken van Europa.

Onder het motto: “Niets moet, alles mag!” zijn alle proeverijen en borrels altijd een succes! Niet alleen leer je veel over wijn, ook ontmoet je veel nieuwe studenten.

www.wijnverenigingdionysus.nl

ibos-leeuwarden
STUDENTENVERENIGING OSIRIS

Studentenvereniging Osiris is met ruim 500 leden de grootste studentenvereniging van Leeuwarden. De vereniging is in 1996 opgericht bij de fusie tussen drie hogescholen uit Groningen, Bolsward en Leeuwarden. De drie moederverenigingen gekoppeld aan deze hogescholen waren DEMETER, Reholitas en Abundia en deze gingen daarom ook samen. Dat was natuurlijk een fusie die niet zonder slag of stoot ging, want het waren drie hele verschillende verenigingen. Die variatie heeft er wel voor gezorgd dat studentenvereniging Osiris nu een hele diverse vereniging is waar elk type student zich thuis kan voelen.

Bij studentenvereniging Osiris zitten studenten van alle opleidingen die Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden rijk is. Er zijn dus veel mensen die je buiten je studie om kan leren kennen of waar je studie-ervaringen mee uit kan wisselen en alvast een netwerk kan opbouwen voor later.

In het hart van Leeuwarden heeft studentenvereniging Osiris haar Sociëteit ‘Abydos’, het grootste en duurzaamste sociëteitsgebouw van Leeuwarden. Hier worden wekelijks bruisende feesten en activiteiten georganiseerd door verschillende commissies, disputen, genootschappen en jaarclubs. Daarnaast exploiteert studentenvereniging Osiris het Grand Café Van Hall in Hogeschool Van Hall Larenstein.

Voor vragen of meer informatie kan je altijd terecht bij onze site of mail naar voorzitter@svosiris.nl.

IMGL0345 (2)
STUDENTENVERENIGING IT BERNLEF IELDE

Studententijd is leven! Bij It Bernlef Ielde beleef je je studententijd optimaal! Van late avondjes feesten in de sociëteit tot luisteren naar sprekers en je verdiepen in het geloof. De twee woorden die onze vereniging typeren zijn ‘christelijk’ en ‘studeren’. Studeren, omdat we student zijn en willen genieten van het studentenleven met studentikoze activiteiten, zoals een gala, liftrace, huisfeesten en natuurlijk een kamp. Christelijk, omdat we een christelijke studentenvereniging zijn. We praten wekelijks met elkaar over het geloof en nodigen sprekers uit om van hen te leren. Er is ruimte voor diepgang en openheid waarbij we elkaar steunen bij het dienen van de Heer. Bij It Bernlef Ielde geniet je niet alleen, dit doe je samen met andere studenten die je vrienden voor het leven zijn.

Studeer je ook of ga je studeren? En wil jij je ook verdiepen in het geloof en tegelijk genieten op feestjes? Kom eens langs! Stuur een WhatsAppje naar Doretta (06 27050410) of mail naar pr@itbernlefielde.nl.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[/vc_column][/vc_row]
STUDENTENVERENIGING HUISE BACCHUS

S.V. Huize Bacchus is een van de nieuwste en misschien wel de snelst groeiende studentenvereniging van Leeuwarden, opgericht op 31 oktober 2017. ‘Bacchus’ is in het leven geroepen door een groep vrienden van verschillende opleidingen, die elkaar frequent ontmoetten in het huis waar uiteindelijk het idee is ontstaan en vormgegeven. De filosofie van de vereniging is om mensen van verschillende opleidingen, scholen en/of nationaliteiten met elkaar te verbinden, resulterend in een dynamisch, gezellig en bovenal hecht collectief. Om dit te bewerkstelligen hebben wij, als vereniging en vriendengroep, juist géén ontgroeningen en disputen ingevoerd.

Het organiseren van een diversiteit aan activiteiten is onze prioriteit, variërend van feesten in Shooters & Big Ben (tevens een van onze grootste sponsoren) tot een weekend weg. Andere voorbeelden zijn: proeverijen, zwemavonden, spellenavonden en vele borrels. Onze enthousiaste activiteitencommissie komt wekelijks bij elkaar met als doel ieder lid te kunnen voorzien van een veelvoud aan attractieve evenementen. Presentie bij deze festiviteiten is geen verplichting, dus mocht het een keer niet uitkomen, dan is dat bij ons geen probleem.

Ben je geïnteresseerd en wil je lid worden? Of wil je eerst meer informatie? Ga dan naar www.huizebacchus.nl of stuur een e-mail naar secretaris@huizebacchus.nl.